Denizli’den geçen Büyük Menderes Nehri, atılan kimyasal atıklardan dolayı siyaha boyanırken, bölgede balık ölüm ölümlerinin arttığı gözlendi.

Büyük Menderes Nehri’ne, bazı fabrikalardan atılan kimyasal atıklar nehri kirletirken, buna önlem alınmaması balık ölümlerini beraberinde getiriyor. Daha önce Çivril’de binlerce balığın telef olmasına neden olan nehrin kirletilmesinin ardından, Bekilli ilçesinde de benzer bir olay yaşandı. Bir fabrikadan atıldığı iddia edilen kimyasal atıktan dolayı, Bekilli ilçesinden geçen nehirde balık ölümleri yaşanmaya başladı. Bekilli ilçesi Karapınar mevkiinde birçok balığın atılan kimyasal atıklardan dolayı telef olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan balık üreticisi Yasin Özpek, bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Yetkilileri defalarca uyardıklarını belirten Özpek, "Bölgede daha önce benzer balık ölümleri ve çevre katliamı yaşandı. Benim, iki milyona yakın balığım öldü. Şimdi de bir doğa katliamı yaşanıyor. Suyun kirliliğini görüyorsunuz. Balık ölümleri çok fazla. Yetkililer buna bir an önce çözüm bulmalıdır" dedi.

Bekilli Belediye Meclisi Üyesi Mahmut Divarcı ise, meyve suyu atıkları ve sirke asidi atıklarından dolayı burada çevre katliamı yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Suyun kirliliği çok fazla arttı. Balık ölümleri de, su kirlenince yaşanmaya başladı. Çok geniş bir çevrede bu olaylar yaşanıyor. Lütfen önlem alınsın."

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün konuyla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.