Cildinizin ihtiyacı olan nemi depolaması için muz maskesi

Bir adet muz, 1 YK bal, 10 damla limon suyunu karıştırın ve iyice ezin. Yüzünüze önce hafif bir peeling yapın ve sonrasında maskeyi uygulayın. 15 dakika kadar beklemesi yetecektir.

Siyah noktalarla savaşmak için portakal ve karbonat maskesi

1 ÇK portakal suyu, 1 YK yemek sodasını karıştırıp macun kıvamındayken yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekleyin, yüzünüzü hafif masaj hareketleriyle yıkayın.

Işıltı elde etmek için bal ve limon maskesi

1 YK bal, yarım limonun suyunu karıştırın. Önce buhar kullanarak ya da sıcak bir duş yaparak gözeneklerinizi iyice açın. 15 - 30 dakika maskeyi bekletin sonra ılık suyla yıkayın. Son olarak yüzünüze soğuk su uygulayın.

 Kuru ciltler için avokado maskesi

Yarım avokado ve yarım fincan pişmiş yulaf ezmesini karıştırın. 10 - 15 dakika maske halinde bekletin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Yüzünüze sıkılık kazandırmak ve göz çevresini toparlamak için kahve

1 YK öğütülmüş kahve, 1 YK organik bal, 1 YK yoğurt. Bu maskeyi haftada iki kez yapın, cildinizde 20 dakikaya kadar bekletin ve ılık suyla masaj hareketleri yaparak yıkayın.

Sivilce ve sivilce izleri için domates suyu masajı

1 adet ezilmiş domates, 1 YK bal ve 1 YK yulaf ezmesinden yaptığınız maskeyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 - 20 dakika bekletip ılık suyla yıkayın.

Cildi yumuşatmak ve gözenekleri sıkılaştırmak için badem maskesi

1/2 fincan çiğ badem, 1 YK bal, 1/2 YK limon suyu. Bademleri bir gece öncesinden suda bekletin, ertesi günü kabuklarını soyup iyice ezin. Diğer malzemeleri karıştırıp 10 dakika boyunca cildinize maske yapın. Yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Daha pürüzsüz bir cilt için maydonoz maskesi

1/2 fincan yulaf ezmesi, 1/4 fincan süt, 1/4 fincan ezilmiş salatalık, 10 sap maydonoz. Tüm malzemeleri bir mutfak robotundan geçirin ve macun haline getirin. 20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin ve ılık suyla durulayın.

Cildinizi daha ışıl ışıl bir hava katmak için pirinç maskesi

1/2 fincan pirinç, 1/2 limon. Pirinci fazla ince hale gelmeyecek şekilde öğütün. Yarım limonu ezdiğiniz pirince bandırın ve yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın.