KOSGEB uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin sertifika töreni GAGİAD dernek merkezinde yapıldı. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve KOSGEB Gaziantep Müdürü Sadık Gözek’in katılımlarıyla gerçekleşen törende kursiyerlerin sertifikaları verildi.

Törende konuşma yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel,“ GAGİAD olarak verilen eğitim sırasında, hem eğitim alacak kişiler hem de eğitimci konusunda seçici davranmaya çalışıyoruz. Emek,vakit ve bütçe ayrıldığından bu eğitimleri alan kişilerin toplum için hakkını vermesi gerekiyor. ileriye yönelik etkileri bakımından önemli olduğu için buradan aldığı sertifikalar eğitim alanlara yeni iş imkanları sağlamasında faydalı olması, doğru planlarla ortaya çıkarmasını ve herkesin yaptığını değil farklı bir iş gerçekleştirmek olması en büyük gayemizdir.

Toplumun farklı kesimlerinde girişimciliğin gelişmesinin Türkiye’nin geleceği için önemi büyük, bu icabında küçük ölçekli bir KOBİ ya da daha büyük bir ölçekli işletmede olabilir. Farklı düşünmek, yeni şeyler yapmak bunun oluşturacağı o espriler sizin daha iyi yapacağınız işi bir başkası da destekleyebilmesidir. Bu tip projelerin desteklenmesi de devletimiz tarafından en büyük sebebinin bu olmasıdır. Bizler eğitim tarafını destekliyoruz, fakat maddi destek devletten geliyor. Bizler sadece aracıyız. Burada KOSGEB’e teşekkürlerini sunarak, Gaziantep için bu konuda kazanç olduğunu bu konuda hem destekleyici ve hem de açık fikirli olduğunu, kanallar ne kadar açık olursa hedefe ulaşmakta o kadar kolay olduğunu,ve Kosgeb’in derneğimize bu eğitim konusunda çok destekleyici olduklarını belirtmek istiyorum. Eğitim alanlara başarılar diliyor ve ilerleyen zamanlarda başarı hikayelerini dinlemeyi temenni ediyorum“ dedi.

KOSGEB Gaziantep Müdürü Sadık Gözek ise KOSGEB desteklerinden bahsederek, ”Eğitimi bir çok kurum ve kuruluşla yapıyoruz. Fakat, eğitime önem vermek hem katılımcıların seçimi aşamasında hem de eğitmenin seçilmesi aşamasında başkanımız Bora Tezel’in de bahsettiği gibi çok fazlasıyla önem teşkil ediyor. Dolayısıyla ne kadar bu bahsettiklerimiz iyi olursa nihai çıtaları da o kadar iyi görüyoruz. Girişimcilik eğitimlerinde çok ciddi rakamlara ulaştık. 2011 yılından bu yana çok sayıda eğitimler verildi. 2017 yılında 7 bin civarında girişimci adayına eğitim vermeyi düşündüklerini ve bu eğitimi sadece birkaç ilden biri olduklarını ve şehir dışından bu eğitimleri almaya gelmek isteyen girişimci adaylarının olduklarını belirtti. Çünkü biz Gaziantep olarak girişimci şehiriz,dolayısıyla ne kadar bu girişimcilik eğitimlerini verirsek o kadar girişimci sayısını arttırız” diye konuştu.

Tören belgeyi almaya hak kazanan girişimci adaylarına iş fikirleri sorularak sertifikalarının Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve KOSGEB Gaziantep Müdürü Sadık Gözek tarafından verilmesiyle sona erdi.