CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, eski Yalı Kafe alanına yapılan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi ile ilgili yapı ruhsatını iptal eden mahkeme kararını "Ucube bir karar" diye yorumlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e 'Kınıyoruz' ifadesiyle tepki gösterdi.

Atakum ilçesinde bulunan eski Yalı Kafe alanına inşaatı yapılan Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesi ile ilgili, Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Aypan Ayvaz'ın açtıkları davada, 3. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, 2. İdare Mahkemesi de inşaatın yapı ruhsatını iptal etti. Son alınan mahkeme kararıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, "Yargının en son verdiği karar ucube bir karardır" dedi.  CHP İl Başkanı Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Aksoy ise Demir'in bu tepkisini değerlendirerek şunları söyledi:

'KARARLARA UYMAK ZORUNDALAR'

Demir'e tepkisini dile getiren CHP İl Başkanı Fatih Türkel, "Mustafa Demir'in 'ucube karar' açıklamasını esefle dinledim. Samsun'u derebeyi mantığı ile yönetemezsiniz. Milletin nefes aldığı Yalı Kafe'yi alıp 'yeniden dizayn edeceğim' dediniz. Bu ülkenin imar kanunları ve imar mevzuatı var. Bir sürü hususta kanunu ve yasayı engellemişsiniz, alınan yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaatı başlatmışsınız, mahkeme yine durdurmuş, yetmemiş yargı, inşaat ruhsatını da iptal etmiş. Şimdi çıkıp alınan karara ucube diyorsunuz. Sayın Demir bu şehri ucube şekilde yönetiyor. Yargıyı ve yasaları tanımayarak tek adam anlayışı ile bu şehri yönettiklerini sanıyorlar. Yargı gereğini yapmış ruhsatı da iptal etmiştir. Biz yapılan hizmetlere karşı değiliz. Bu şehrin insanlarının beklentilerini yok sayılmasına karşıyız. Kendi istedikleri gibi yargı kararları çıksaydı, 'yargı kararlarına karışılmaz, hukukun üstünlüğü' diyeceklerdi. Tam tersi olunca 'ucube karar' diyorlar. Bu ülkede her şeye rağmen hukuk ve adalet var. Bu kararlara uymak zorundalar."

'ANLAMSIZ ELEŞTİRİLERİ KINIYORUZ'

Mahkeme kararlarına uyulmasını beklediklerini kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise şunları söyledi:

"Verilen ilk yargı kararında da Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe için yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Ancak mecliste yaptıkları imar uygulaması ile bu yargı kararını arkadan dolaşıp, projenin içinden Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe adını çıkararak inşaata devam ettiler. Yargı bu seferde ruhsat iptaline ilişkin karar aldı. Bu kararlara uyulmasını bekliyoruz. Demir'in 'ucube karar' nitelemesini kınıyoruz. Yargı kendi aleyhlerine karar verdiği zaman, yargı kötü, kendi lehlerine verilen karar olunca yargı güzel. Böyle anlamsız eleştiriler yapmalarını kınıyoruz." 

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN