MHP Samsun İl Başkanlığı görevine getirilen Osman Kandıra, "Bu nöbet değişimi ile tarafımıza tebliğ edilen görevde gece-gündüz, yılmadan, yorulmadan çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla uyum içerisinde verimli bir çalışma dönemi geçireceğimize olan inancımız tamdır” dedi.
 

OSMAN KANDIRA'DAN İLK AÇIKLAMA

Göreve başlaması sonrasında yazılı açıklama yapan Osman Kandıra birlik mesajı verdi. Kandıra mesajında; “Öncelikle bu görevi bizlere layık gören Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcımız Edip Semih Yalçın Bey'e teşekkürlerimi bildiriyorum. Yarım asrı aşan geçmişiyle binlerce evladını şehit veren Ülkücü Hareketin bir neferi olarak sorumluluğun bilincinde bu görevimizi devraldık. Makamlar, yürekten ve samimiyetle çalışma bilincinde olan kişiler için hele ki böylesi kutsal bir görevde ağır sorumlulukları beraberinde getirir. Bu nöbet değişimi ile tarafımıza tebliğ edilen görevde gece-gündüz, yılmadan, yorulmadan çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm il ve ilçe teşkilatlarımızla uyum içerisinde verimli bir çalışma dönemi geçireceğimize olan inancımız tamdır.” dedi.

Açıklamasında 2023’de yapılacak Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra “Seçimlere aylar kala aldığımız bu görevi en iyi şekilde gerine getirerek Genel Merkezimizin hedefleri doğrultusunda çalışacağız. Bu seçim sürecinde tüm teşkilat üyelerimiz içtenlikle çalışacaktır. Bu bağlamda hiçbir mazeret kabul edilemez. Yorulanı değiştiririz. Samimi olmayanla yolumuzu ayırırız. Kliklere, dar kadroculuğa asla geçit vermeyiz. Adamın adamı olmak partimize, Ülkücü Milliyetçi Camiaya yakışmaz. Adamın adamı olup, davanın adamı olamayanlar için sözümüzü peşinen söyleriz. Tüm teşkilatlarımız ve yöneticilerimizden beklentimiz görevlerinin gereğini yerine getirmek ve içtenlikle partimiz tüzüğü, Genel Merkezimiz hedefleri ve söylemleri doğrultusunda bizlerin koordinasyonu ile çalışmalarıdır.” dedi.

"YAKIŞANI YAPACAĞIZ"

“Gücümüzü inandığımız değerlerden, parti tüzüğümüzden, Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizden alırız” diyen Kandıra açıklamasının devamında; “Dün bir nöbet değişimi yaşadık. Bizler de bu makamları gelecekte bu davanın neferi bir başka dava arkadaşımıza devredeceğiz. Herkes şunu bilmeli ki makamlar gelip geçicidir. Makamlar güç alma yeri değildir. Bu bağlamda fitne, dedikodu ve yalandan uzak bir anlayışla şeffaf, adaletli ve liyakat esaslı bir çalışma prensibi bize yakışandır. Yakışanı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

İl Başkanlığı görevini devir aldığı Abdullah Karapıçak’ın Parti Tüzüğünün 94. maddesine istinaden önümüzdeki 2023 genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunduğunu dile getiren Kandıra; “Abdullah Bey ile iki yılı aşkın süre İl Divanında görev yaptık. Bu bir nöbet değişimi. Görevi devraldık. Kendisi Partimize ve Samsun’umuza, Ülkeye hizmet etmek için vekil adaylığı için bir yola çıktı ve Parti Tüzüğü gereği ayrılması gerekti. Kritik bir süreçte İl Başkanlığı görevinde verdiği emeklerden dolayı kendisine teşekkür ederiz.” dedi.

"GÖREVİN SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ"

Birleştirici olacaklarının vurgusunu yapan Kandıra; “İl Başkanlığı görevinin sorumluluğu ve ağırlığının bilincindeyiz. Bu tek başımıza yapabileceğimiz bir görev değildir. Bir ahenk içerisinde teşkilatlarımızla, bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızla, Yönetim Kurulumuz ve İl Divanımızla, İlçelerimizde İlçe Başkanlarımız, Teşkilat Yönetici ve üyelerimizle birlikte çalışma hedefindeyiz. Kimseyi ötekileştirmeye, yok saymaya hakkımız yok. Bu dava teşkilatlarımızda görevde alanların olmadığı gibi gönül vermiş, oy vermiş, bir dönem bu davaya değişik makamlarda hizmet etmiş Ülkücü-Milliyetçi camianındır. Bu bilinçle olması gerektiği gibi kucaklayıcı olacağız. Bu hareket dedikoduyla, fitneyle, tezviratla, yalanla bir yere varılmadığının bilincinde ve farkındadır. Bu türlü hareket edenlerle dün olduğu gibi gelecekte de yollarımızı ayırırız. Birliğe, cem olmaya, birbirimizi anlamaya ihtiyacımız olan bu günlerde ne makamda olursa olsun hiç kimsenin ‘küçük olsun, benim olsun’ mantığında olmasına izin vermeyiz. Bizlere yakışan binlerce şehit vermiş bu kutsal davada sorumluluğumuzun bilincinde olmak ve içtenlikle çalışmaktır.” dedi.

OSMAN KANDIRA KİMDİR?

Osman Kandıra 1960 yılında Bafra’nın Üçpınar Köyü’nde doğdu. İlk okulu Üçpınar Köyü İlkokulu, orta okulu Bafra Cumhuriyet Ortaokulu, liseyi Bafra Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme-Muhasebe Bölümünde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalı - İktisat Politikası Bilim Dalı’nda “Elektronik Fon Transferi ve Türkiye Ekonomisi Üzerine Etkileri” üzerine Yüksek Lisans eğitiminitamamladı.1983-2017 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Yönetici (müdür) olarak emekli oldu. 2020-2022yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkan Yardımcılığı görevi yapan Osman Kandıra Aralık 2022’de MHP Samsun İl Başkanı oldu. İngilizce ve Fransızca bilen Osman Kandıra 2 çocuk babasıdır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.