Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada “Toplumun demokrasiye inancıyla zor günlerden güçlenerek çıktık” ifadelerini kullandı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Ülke olarak, çok kısa zamanda, halkımızın demokrasiye inancıyla, zor günlerden birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkmayı başardık. Bu zor dönemde ortak tepki veren iş dünyası da çok iyi bir sınav vererek, güçlü bir ekonominin ancak güçlü bir demokraside var olabileceğine olan inancını net bir şekilde ortaya koydu” dedi.

“15 Temmuz 2016 Türkiye için bir milattır” diyen Ferdi Erdoğan, şöyle devam etti: “15 Temmuz’un birinci yıldönümü vesilesiyle, vatanı uğruna, demokrasi için can vermiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; kahraman gazilerimize, uzun ömürler diliyoruz. Milletçe, demokrasinin olmazsa olmazları; hukukun üstünlüğü, insan hakları, farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürünün sağlamlaştırılması gibi konularda güçlü adımlar atılmasının önemini bir kez daha hatırladık”.

“Türkiye’yi anlatan 400’den fazla mektup gönderdik”

Erdoğan, açıklamasında “Türkiye İMSAD olarak, 400’den fazla yabancı partnerimiz ve sektör kuruluşuna, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığı, ekonominin ve sektörümüzün gücünü anlatan bilgilendirme mektupları göndererek, ülkemizle ilgili yanlış imaj oluşmaması için gayret gösterdik. Bugün 32 sektör derneği, 79 sanayici firma ve paydaş kurum üyelerimiz ile ülkemizin refahı, huzuru ve barış ortamının yeniden tesisi için üzerimize düşen görevi her zamankinden daha güçlü bir şekilde daha ileri götürmeye kararlıyız. Milletimizin refah ve huzur içerisinde yaşayacağı demokratik bir sistemin ülkemizde kalıcı olarak yerleşmesi hepimizin ortak hedefi olmalı. Toplumsal ve siyasi barış ortamının, ülkemizde demokratik standartların yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve kalıcı toplumsal barışın inşası yolunda çok büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.