Düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerle emeklilerin sosyal yaşamlarına katkıda bulunmayı amaçlayan Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Emekliler Platformu, Alzhemire hastalığına dikkat çekmek için akıl oyunları kursları başlatıyor.

Hafızayı güçlendirici akıl oyunları ile giderek yaygınlaşan ve halk arasında erken bunama olarak da bilinen Alzhemire hastalığına karşı harekete geçen Emekliler Platformunun düzenlediği kurstan emekli ve emekli eşleri faydalanabilecek. Ekim ayı içerisinde başlayacak ve Mayısın son haftasına kadar devam edecek kurslarda beyin jimnastiği yaptıracak bulmaca, sudoku, mangala, satranç öğretilirken uzmanlar tarafından teorik bilgiler de verilecek. Kurslar, haftada bir gün Yunus Emre Kültür Merkezinde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde düzenlenecek. Kurs bitiminde akıl oyunları ile ilgili bir yarışma düzenlenmesi de planlanıyor.

Alzhemire hastalığının ilerlemesinin yavaşlatılması veya önlenmesi için ilk kez böyle bir çalışma yaptıklarına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak " Emekli vatandaşlarımızın da hayattan kopmasına izin vermiyor, farklı etkinliklerle birlikte zaman geçirmesine yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bu çalışma ile de Alzhemire hastalığına karşı farkındalık oluşturmanın yanında emeklilerimizin bu hastalıkla ilgili önleyici bilgiler almasını, farklı metotlarla hastalığı geriletmelerini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. x