ANKARA (AA) - Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kazanç, şirketin halka arzı için başvuruda bulunduklarını belirterek, "Yasal izinlere ve uygun piyasa koşullarına paralel halka arzı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kazanç, Başkent Doğalgaz tarafından Ankara'da basın mensuplarıyla gerçekleştirilen toplantıda şirket yapısını ve planlarını anlattı.

Başkent Doğalgaz'ın her yıl yaklaşık 70 bin yeni müşteriye ulaştığını ifade eden Kazanç, Türkiye'nin en büyük özel doğalgaz dağıtım şirketi olduklarını söyledi.

Kazanç, yılda yaklaşık 3,6 milyar metreküp doğalgaz dağıtım hacmine sahip olduklarını belirterek, "Ortalama yaşı 14 olan 11 bin 594 kilometre şebeke uzunluğuna sahibiz. Bu yaklaşık olarak Londra ile Tokyo arasındaki mesafe kadar bir uzunluk. Şirketimizin halka arzı için de gerekli başvuruları temmuz itibarıyla yaptık. Yasal izinlere ve uygun piyasa koşullarına paralel halka arzı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Şirketin, Ankara’nın şehirleşme potansiyeline bağlı olarak yılda yaklaşık yüzde 4 abone artışı sağladığını aktaran Kazanç, gaz tüketiminin önümüzdeki dönemde periyodik artışlar kaydedeceğini de vurguladı.

- Ankara'nın her yerine gaz gönderilecek

Gelecek 4-5 yıllık program çerçevesinde Ankara'nın doğalgaz olmayan bütün ilçelerine gaz götürmeyi planladıklarını anlatan Kazanç, Türkiye'nin gaz dağıtımının yüzde 7'sinin Başkent Doğalgaz tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kazanç, Türkiye'nin gaz tedarik imkanlarının TANAP benzeri projelerle artacağına dikkati çekerek, hükümetin isabetli politikaları sayesinde gaz tedariği güvenliğine ilişkin bir çekinceleri olmadığını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun da dengeli ve iktisadi anlamda makul düzenleyici tedbirler uygulama konusunda istikrarlı bir tutum sergilediğine işaret eden Kazanç, kurum başkanı Mustafa Yılmaz'ın sektördeki deneyiminin bu konuda avantaj sağladığını söyledi.