Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği (Esim-Der)’nin, 10 kız öğrencinin kişisel gelişim ve araştırması amaçlı hazırladığı Üsküp’e gezi projesi onaylandı.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına, Esim-Der Başkanı Mustafa Özkan, Proje Koordinatörü Zeynep Karakaş, Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Kaymakçı’nın yanı sıra geziye katılacak öğrenciler, aileleri ve dernek yöneticileri katıldı. Basın toplantısında, projenin İçişleri Bakanlığınca onaylandığında dikkat çekildi. Proje ile ilgili yapılan açıklamada; gezi öncesinde, gruba dil, fotoğraf ve diksiyon dersi de verileceği belirtilirken, yapılacak olan gezi ile İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin yabancı dil eğimlerini belirli bir dönem yurt dışında almalarını sağlayarak, İngilizce bilgilerini geliştirmeyi, Osmanlı İmparatorluğu’nun tarihi şuurunun oluşmasını sağlamayı ve ülke sınırları dışında bulunan Türk okullarıyla diyalog kurarak öğrenciler arasında milli ve manevi değerlerin oluşmasının hedeflendiği belirtildi.

Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte yapılan bu ortak çalışma ile, kız öğrenciler 16 Kasım’da Üsküp’e gidecek. Grubun Üsküp’teki faaliyetleri arasında; toplam 72 saatlik yurt dışı dil eğitimi, tarihi alan gezileri, Üsküp’teki Türk mahalle ve köyleri ile Üsküp mülteci kampına ziyaretler de bulunuyor. 15 gün boyunca Üsküp Üniversitesi tarafından ağırlanacak olan grubun, bu ziyaret ile Suriyeli mültecilerin yaşadıkları zorlukları araştırmaları ve onların sorunlarına çözüm olabilecek projeler üretmelerine de zemin hazırlanması hedefleniyor.