Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na İsrail’den katılan dünyaca ünlü Heykeltıraş Tanya Preminger, “Elementlerin Uyumu” adını verdiği eseri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eserinin 3 bölümden oluştuğunu belirten Preminger, “Eserim 3 bölümden oluşuyor. En alt bölüm deniz, orta bölüm yeryüzü ve en üst kısım ise insanoğlunu temsil ediyor. 3 ayrı dünyayı tek bir taşta buluşturmak istedim. Bu buluşmaya da elementlerin uyumu adını verdim” dedi.

“Formaların harmonizasyonunun yanı sıra insan ile doğa güçleri arasındaki uyumun da üzerinde duruyorum”

İnsan ile doğanın uyumunun önemi ve heykelin bir harmoni ile yoğurulması gerektiğinin altını çizerek sözlerine devam eden dünyaca ünlü heykeltıraş Tanya Preminger, “Friedrich Schelling, mimarinin katılaştırılmış müzik olduğunu söyler. Bu aynı derecede heykel için de geçerlidir. Diğer birçok sanat gibi müzik de dünyayı harmoni yoluyla deneyimler. Bu çalışmamda formaların harmonizasyonunun yanı sıra insan ile doğa güçleri arasındaki uyumun da üzerinde duruyorum” diye konuştu.

Eserinin neredeyse tamamlandığını belirten Tanya Preminger, 15 Ekim de yapılacak sergi açılışına tüm sanatseverleri davet ederek sözlerini noktaladı.