Türk alüminyum ve enerji sektöründeki kuruluşları arasında yer alan Zahit Alüminyum, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) ile ortak proje geliştirmeye hazırlanıyor.

Zahit Alüminyum Genel Müdürü Zeki Akbulut, geçmişe dayalı dostlukları bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin’i ziyaret etti. TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleşen ziyarette, Genel Müdür Zeki Akbulut, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ile sektörel konuları görüşerek, Zahit Alüminyum’un bilime ve ARGE çalışmalarına verdiği önemden söz etti.

Akbulut, Zahit Alüminyum olarak geçtiğimiz aylarda Adana’nın 3’üncü, Türkiye’nin 512’nci Araştırma Geliştirme (AR-GE) Merkezini kurarak, yenilikçi farklarını bir kez daha gösterdiklerini vurguladı.

Bilimsel üretim

Zahit Alüminyum’un 35 yıla yaklaşan köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Akbulut, kuruluşundan itibaren gelişime açık, sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir firma olduklarını söyledi.

Zahit Alüminyum’un sektördeki varlığını hissettirmesindeki en büyük faktörün ise inovasyona verdiği önem olduğuna dikkat çeken Zeki Akbulut, yenilikçi çalışmaların yolunun ise Ar-Ge’ye yatırımdan geçtiğine işaret etti. Akbulut, üretim safhasında sürdürülen test ve simülasyon çalışmalarını da Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile iş birliği içerisinde yürüttüklerini kaydetti.

Projeler konuşuldu

Zeki Akbulut, TÜBİTAK ile ortaklaşa gerçekleştirmeyi planladıkları projelerden de söz etti. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ise en kısa zamanda Adana’ya ziyaret gerçekleştirebileceğini vurguladı. Ergin, daha sonra Marmara Teknokent (MARTEK) Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ile konunun detaylarının görüşülebileceğini bildirdi.

Genel Müdür Akbulut, Başkan Ergin ile görüşmesinin ardından ziyaret ettiği MARTEK Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek ile Zahit Alüminyum ve TÜBİTAK tarafından yürütülecek ortak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.