Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 10. Uluslararası Endüstri Fuarı INNOPROM’un Türkiye ile birlikte düzenleneceğini açıkladı.

Rusya, Ekaterinburg şehrinde önümüzdeki Temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanan 10. Uluslararası Endüstri Fuarı’nın Türkiye ile birlikte düzenlenmesi kararı aldı. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ile Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Aleksey Gruzdev arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Ekonomi Bakanlığı binasında imzalanan protokole göre bu karar resmen ilan edildi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye ile yapılacak olan fuar için birçok Türk firmasının fuara katılımını beklediklerini, yoğun katılım ihtimaline karşı oluşabilecek aksaklıklara karşı Türkiye ile birlikte koordineli çalışacaklarını söyledi. Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov fuarın resmi internet sitesine verdiği açıklamada, “Bu fuarda ülkelerimiz arasında bilimsel, teknik ve endüstriyel işbirliğinin potansiyeline vurgu yapılacak” dedi.

Rusya için önemli ülke

İmza protokolünün ardından fuar ile ilgili bilgiler verildikten sonra Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere dair anekdotlar aktarıldı. Rusya’nın ekonomik ilişkiler boyutunda Türkiye’nin 7. sırada olduğu, Rusya Federal Gümrük Servisi verilerine göre Ocak ve Ekim 2018 tarihleri arasında iki ülke arasındaki ticaretin 21,2 milyar dolar seviyelerine ulaştığı bildirildi. Verilen bilgilerde geçtiğimiz yıl Rusya ile Türkiye arasındaki ticaretin yüzde 21,5 arttığı bu yıl ise bu büyümenin yüzde 40’a ulaştığı aktarıldı.