Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Şabanoğlu, Altunkaya, Kirazlık, İstiklal, Kutlukent, Asarağaç ve Kerimbey Mahallesi muhtarları da Valilik'e giderek ortaokulun liseye dönüştürülmesini talep etti. 

2 BİN İMZA TOPLANDI

Tekkeköy ilçesinde bir araya gelen 13 mahalle muhtarı, çocuklarının lise eğitimi almaları için Tekkeköy'e gitmek zorunda kaldıklarını bunun da mağduriyet yarattığını belirterek, Kutlukent yöresine bir lise yapılması için yaklaşık 2  bin vatandaştan imza topladı. Şabanoğlu Mahallesi Muhtarı  Nihat Kırcalı, Altunkaya Mahalle Muhtarı Kenan Mutlucan, Kirazlık Mahalle Muhtarı Yaşar Maral, İstiklal Mahallesi Muhtarı Recep Kuzu, Kutlukent Mahallesi Muhtarı Hasan Kalyoncu, Asarağaç Mahallesi Muhtarı Metin İçer,  Kerimbey Mahalledi Muhtarı Akın Anıl ve Kutlukent Mahallesi sakini Aziz Birinci Samsun Valiliği'ne dilekçelerini teslim etti. 

LİSE YAPILMALI

Samsun Valiliği binası önünde açıklama yapan muhtarlar, "Çocuklarımız lise eğitimi için Tekkeköy ve Samsun'a gitmek zorunda kalıyor. Tekkeköy ile Kirazlık arası 5 kilometre. Çocuklar iki araç değiştirerek, okula gidiyor. İstiklal Mahallesi'ne yapılan okulun ortaokul olarak planlandığını öğrendik. Bu okulun liseye çevrilmesini istiyoruz. Kutlukent'e bir lise yapılmasını istiyoruz. Bunun için 13 muhtar ve 2 bin vatandaş dilekçe imzaladı" dedi.

AKSU'DAN DESTEK SÖZÜ

Valiliğe dilekçeleri verdikten sonra muhtarlar  AK Parti İl Başkanı Aksu'yu ziyaret etti.  Aksu muhtarlarının sorunlarını dinledikten sonra konuyla ilgili Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile irtibat kurdu. Aksu, muhtarlara sorunun çözümü için destek sözü verdi.

Haydar ÖZTÜRK, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.