Vali Zülkif Dağlı,  Atakum İlçe Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Diyanet Gençlik Merkezi Yaz Kur'an Kursu'nu beraberindeki heyet ile beraber ziyaret etti. Vali Dağlı, kurstaki her yaştan çocukla sohet ederken, Kur'an okumayı öğrenenlerden de Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. 

"CİDDİ BİR İVME YAKALANDI"

Vali Zülkif Dağlı, Türkiye’nin manevi kalkınması konusunda önemli bir misyon üstlenen ve çocukların sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermeleri bağlamında oldukça yararlı olan 4-6 yaş Kur'an kurslarının yaygınlaşması noktasında gayret gösterdiklerini ve bu konuda ciddi bir ivme yakaladıklarını belirtti. 

"CAMİ GENÇLİK MERKEZLERİNİN SAYISI ARTACAK"

Dini eğitimlerin yanı sıra masa tenisi, satranç, akıl ve zeka oyunları gibi eğitimlerin verildiği cami gençlik merkezlerinin de sayılarının artacağını belirten Vali Dağlı, bu konu ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. 

"HAYIRLI NESİLLER OLARAK YETİŞECEKLER"

Hep birlikte yürütülen gayretlerin ve çalışmaların neticesinde manevi temelleri sağlam atılmış çocuklar olacaklarını söyleyen Vali Dağlı, çocukların, hem aileleri hem de Türkiye ve Türk milleti için iyi ve hayırlı nesiller olarak yetişeceklerine inandığını vurguladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.