Ordu'da TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde 7 dalda yarışmaların düzenleneceği festivalin açılışı yapıldI. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Vali Sonel coşkuyu birlikte yaşadı. 

VALİ SONEL'E ZİYARET 

Bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Ordu'ya giden  Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vali Sonel'i makamında da ziyaret ederek çalışmalarda başarı diledi ve Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sonel, Samsun Valisi  Dağlı’yı Ordu’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

NİCA SANCARLAR ÇIKACAK

Daha sonra  Tayfun Gürsoy Parkı’nda 29-31 temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek TEKNOFEST Karsadeniz kapsamında Ordu yarışmalarının düzenlendiği açılışa katılann Vali Dağlı, coşkuya ortak oldu. Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye’nin her alanda güçlü temsil edilmesi gerektiğini belirterek, "İnşallah sizlerin arasından milli teknolojiye katkı yapacak, Nobel ödüllü nice Aziz Sancarlar, nice Selçuk Bayraktarlar çıkacak. Biz bunun için dua ediyoruz." dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, de Türkiye’nin tüm imkanları kullanarak teknolojide sayılı ülkeler arasında yer aldığını, yeni teknolojiler üretecek bir neslin oluşturulduğunu ifade etti. 

7 DALDA YARIŞMA

Festivalin Ordu ayağında, karma sürü simülasyon, sürü robotlar, sağlıkta yapay zeka, jet motor tasarım, akıllı ulaşım, tarım teknolojileri, tarımsal ika yarışmaları olmak üzere toplamda 7 yarışma yapılacak.

Festivalin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır'ın yanı sıra  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, T3 Vakfı Müdürü Sayın Ömer Kökçam ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.