SAMSUN EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında 11-17 Mayıs tarihleri arasında 168 sporcu ve antrenörlerinin katılımıyla Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenecek olan KYGM 35. Futbol Turnuvası Türkiye Finallerinin açılış programı İlkadım Baruthane Suni Çim Saha'da yapıldı.

"SPOR FAALİYETLERİNİ ÖNEMSİYORUZ "

Üniversite öğrencilerinin ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirebilmelerine amacıyla düzenlenen bu turnuvanın, Samsun’un ev sahipliğinde yapılıyor olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Samsun Valisi Doç  Dr. Zülkif Dağlı, “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen spor müsabakalarının finallerini Samsun’da başlatıyoruz. Samsun bir spor şehri. Yurtlarımızı gördünüz. Standartlarımız oldukça yüksek. Bu tesislerin tamamında sadece öğrencilerin barınması değil onların yeme-içmesi, ısınmalarının sağlanması ve internetlerini sağlamanın yanı sıra öğrencilerin hem ruh hem de fiziklerine hitap edecek olan kişisel gelişimlerini sağlamalarına yardımcı olacak aktiviteler de düzenliyoruz. Bunların başında da spor, sanat, yabancı dil eğitimleri ve hobi kursları gibi etkinlikler geliyor. Spor faaliyetlerini önemsiyoruz. Çünkü sporun bağımlılıkla mücadelede çok önemli bir argüman olduğunu biliyoruz. Bu manada amatör spor kulüplerinin çalışmalarını da destekliyoruz. 1 hafta boyunca Samsun’da gerçekleştirilecek müsabakaların centilmenlik içerisinde geçeceğini biliyoruz. Fırsat bulduğunuz sürece Samsun’u gezin ve güzelliklerimizi görün” dedi.

'KAZANAN KARDEŞLİK OLSUN'

Programda konuşan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ara programında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlardaki öğrencilerin Türkiye genelinde yaptıkları futbol müsabakalarının final programını, bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz Samsun’da olmasını uygun gördüler. Samsun Valiliği himayesinde 19 Mayıs’ın ruhuna uygun bir şekilde Türkiye finali Samsun’da olacak. 17 Mayıs’taki final maçı da 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılacak. Samsun’a gelen sporculara başarılar diliyor, kazanan kardeşlik olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

YOĞUN KATILIM 

Turnuvaya, Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, ASKF Samsun Şube Başkanı Aydın, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, antrenörler, sporcular ve seyirciler katıldı. Giresun, Muğla, Isparta, Adıyaman, Kocaeli, Karaman, Batman ve Samsun takımlarından finale adını yazdıran 2 takım final maçını 19 Mayıs Stadyumu’nda oynayacak. Turnuva Giresun-Adıyaman maçıyla başladı ve maçının kazananı 3-1'lik skorla Giresun GSB Yurdu oldu.  Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.