Vali Dağlı Duyurdu: Samsun'da 555 Öğrenciye 555 Kitap Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' kapsamında bu yıl 555 öğrenciye 555 kitap dağıtılacağını belirtti

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' kapsamında bu yıl 555 öğrenciye 555 kitap dağıtılacağını belirterek, "Kitap okuma zevkini ve sevgisini öğrencilerimize kazandırmak için her türlü çalışmaya destek vermeye her zaman varız" dedi.

"ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ VAR" Samsun Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen 'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi’nin açılış programı Sakarya İlkokulunda gerçekleştirildi. Gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Sezai Karakoç, Mehmet Akif İnan, İlber Ortaylı gibi isimler bizim önemli değerlerimiz. Bu değerlerimizi öğrencilerimizle buluşturmakla yükümlüyüz. 2017 yılından itibaren Genç Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından gerçekleştirilen projede 24 bin öğretmen ve 280 bin öğrenciye ulaşmak ciddi bir başarıdır. Şehrimiz için de bu yıl 555 öğrencimize 555 kitap dağıtımı yapılacak. Kitap okuma zevkini ve sevgisini öğrencilerimize kazandırmak için her türlü çalışmaya destek vermeye her zaman varız" dedi.

"OKUTMALIYIZ" Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, “Bu yıl şehrimizdeki öğrencilerimizi İlber Ortaylı hocamızın “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?” kitabı ile buluşturuyoruz. Hocamız “Yüzünüz her zaman yaşadıklarınızın aynasıdır.” diye ifade eder. Bu sözden hareketle olgun ve bilge bir çehre edinebilmek için okumalı ve okutmalıyız" ifadelerinde bulundu. Genç Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Yarar, projenin gelişime katkı verdiğini söyledi.

Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'in yanı sıra Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Alpaydın, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı İsmail Pehlivan, Genç Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Yarar, Engelli Memur-Sen İl Başkanı Murat Kiper, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Songül Kıyak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.