Merhaba kıymetli okuyucularım; büyük bir acının ortasındayız. Acının ateşiyle de hep beraber yanıyoruz. 
Ateş düştüğü yeri yakıyor.. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun inşallah. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

Maalesef dünyada hayat öyle veya böyle acılarla birlikte devam ediyor. Biz de bu döngünün içinde bir nebze de olsa barış, demokrasi, adalet  ve insanlık adına varız ve de var olacağız.

Evet, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü,

Dünyada ve Türkiye'de çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir gün de olsa kendilerini özel hissetmelerini ve tüm gayretlerini sarf ettikleri, adeta hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmelerini, meslektaşlarını mesleklerine bağlılığını, kendilerine olan güvenlerin artırılmasını ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı amaçlıyor.

Bu vesile ile emekli bir astsubay olarak, ailece dünyada ve Türkiye'de çalışan ve emekli olan astsubayların Astsubaylar Günü'nü ve günümüzü kutlarım. Ayrıca bu güne kadar TEMAD için mücadele veren astsubaylarımızı huzurlarınız da tebrik etmek isterim.

Şöyle bir maziye dönüp baktığımda ülkem için dur durmak bilmeyen saat mevhumu gözetmeksizin yaptığımız görevin kutsal ve onurlu bir görev olduğunu resmetmekteyim, neden mi? 

Gözlerini hiç kırpmadan vatanı için dış güçlere karşı onca mücadele içinde şehitlerimiz bizleri hüzün ve onuru bir arada yaşatıyor.

15 Temmuz (FETÖ) hain darbe girişiminin engellenmesine büyük katkısı olan ve demokrasinin simgesi haline gelen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer HALİSDEMİR başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ve vefat eden astsubaylarımızın mekânları cennet olsun. Gazilerimizin de hayatlarının huzurlu ve mutlu olmasını temenni ediyorum.

Hükümetimizden, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin omurgası olan astsubayların hak ettiği makam tazminatlarının da bir an önce verilmesini temenni ederim.

Sonuç; Türk milleti ordusunu çok sever; onu, kendi idealinin harisi telâkki eder. Mustafa  Kemal Atatürk.

Toplumun ve ailenin en büyük ilacı doğru iletişimdir. (Kazım İLHAN )

Bu sözün ne kadar önemli olduğunu konular işlendikçe fark edeceğimizden eminim.

Sevginin özü, kendi sevgini göstermekle başlar. ( Kazım İLHAN )

İnsanın ilim ve edebi, en büyük varlığıdır. Eskimez, çürümez, kaybolmaz.(Mevlana)  

Düşündürebilmek, gelecek için üretilecek ürünün ana kapısıdır. ( Kazım İLHAN )

Birlikte siz, biz demeden, sıcak, sevecen ve mutlu birlikteliklerin bir arada olduğu sağlıklı neşeli yarınlar dilerim. Hoşça kalın...

KAZIM İLHAN
SOSYOLOG VE AİLE DANIŞMANI