Uzmanlar, açıkta satılan yiyeceklerin sıcak hava etkisiyle doğru orantılı olarak çabuk bozulabileceğini vurgulayarak vatandaşları uyardı.

SOKAK LEZZETLERİNDEKİ TEHLİKE

Uzun süre sıcakta ve açıkta satılan yiyeceklerin bozulma ihtimali halk sağlığını tehtit edebilen unsurlar arasında yer almaktadır. Uzmanlara göre, açıkta satılan dondurmalar riskli, tatlılardan çikolatalı kremalı olan tatlıların bozulması çok daha hızlı olduğundan riskli ve çok dikkat edilmeli. 

BU ŞİKAYETLERE DİKKAT

Uzmanlar, ishal, kusma gibi şikayetlerle karşılaşan vatandaşları hemen doktora başvurmaları konusunda uyarıyor. Bu şikayetin sebebi iyi korunmamış yiyecekler olabilir. 

AÇIKTA SATILAN YİYECEKLERE DİKKAT

Özellikle yaz dönemi içerisinde yiyeceklerin özenle korunması ve saklanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, açıkta satılan dondurmaların risk teşkil ettiğini belirtiyor. Ayrıca tavukta çabuk bozulan ve zehirlemesi olan besinler arasında. Tavuk uygun koşullarda saklanmadıysa yüksek ısıdan risk yaratabilmektedir. Sokakta satılan yiyeceklerin içine konulan mayonez de hızlıca bozulan besinlerdendir. Sokakta satılan ürünler uygun şartlarda saklanmamışsa yaz aylarında çok daha çabuk bozulabildiği için uzmanlar vatandaşları uyarıyor. 

YAZ SICAĞINDA TÜM ÜRÜNLER RİSKLİ

Sıcak hava koşullarında yiyeceğimiz bütün ürünlerin risk oluşturduğunu belirten uzmanlar, özellikle yumurta, tavuk ve süt ürünü içeren ürünlerde salmonella mikrobu üreyebildiğini belirteyek, eğer ürünün görselinde bir anormallik varsa yenilmemeli dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.