Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı Uzaktan Eğitim (UZEM) öğrencileri final sınavları sonrasında Kale ve Osmancık Hidroelektrik Santrallerini (HES) ziyaret ederek derslerde aldıkları teorik bilgiyi sahada görme fırsatı buldular.
Yeşilırmak Nehri üzerinde işletmede olan ve yapım aşamasındaki HES'lerin bölge istihdamına önemli katkılar sunduğunu belirten Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Cenk Gezegin, “Eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında bölgedeki HES'lere bölüm öğrencileri ve öğretim elemanları olarak düzenli ziyaretlerde bulunuyoruz. Amacımız bölgemizde ve ülkemizdeki enerji yatırımlarında gerekli nitelikteki personelin yetiştirilmesini sağlamak. Birçok öğrencimiz bu projelerde çalışıyor ve staj eğitimi alıyor. 2013 yılında işletmeye alınan 30MW gücündeki Kale HES ve 9,4MW gücündeki Osmancık HES'e düzenlenen gezi ile uzaktan eğitim öğrencileri derslerde görmüş oldukları teorik bilgileri ve atölyelerdeki uygulama çalışmalarının sektörlerdeki uygulama alanlarını yerinde görmeleri sağlandı. Böylece birçoğu çalışan olan Uzaktan Eğitim Elektrik Programı öğrencilerinin farklı bir sektördeki mesleki bilgi ve deneyimlerinin arttırılması sağlandı” diye konuştu.
Cenk Gezegin, yeni elektrik üretim tesislerinin istihdama katılımıyla enerji sektöründe çalışan işçi sayısının yılda yaklaşık yüzde 16 oranında artarak 263 bin 853'e yükseldiğini anlattı.
Teknik gezi sonrası Borabay Gölü'nde doğa yürüyüşü yaptıklarına değinen Gezegin, gezinin düzenlenmesine sağladığı katkılardan dolayı üniversite yönetimine ve ilgilerinden dolayı Kale ve Osmancık HES personeline teşekkür etti.