Yeni çocuğu olan ailelere özel olarak verilen İLKSAN doğum yardımı, sandık üyesi olan anne ya da babaya tek sefer olarak verilmektedir. Bebek sahibi olan anne ve baba, ikisi de sandığa üyeyse, ödemeler ayrı ayrı yapılmaktadır. Peki, İLKSAN yardımı nasıl alınır? İLKSAN başvuru şartları nelerdir? Detaylar haberimizde

ÖDEMELERDEN NASIL YARARLANILIR?

Başvuru şartlarını taşıyanlara İLKSAN tarafından ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeden yararlanmak isteyenlerin, başvuru şartlarını taşıması için anne ve babanın sendikaya üye olması gerekmektedir. 2017 yılının Ekim ayından itibaren yapılan bu yardımlara başvuruda bulunarak, yardımdan faydalanabilirsiniz. 2017 Ekim ayından beri bu ödemeler, başvuru şartlarını taşıyanlara yapılmaktadır.

KİMLERE İLKSAN DESTEK ÖDEMESİ VERİLİR?

İLKSAN destek ödemesinden yararlanmak isteyenlerin belirtilen üye statüsünde olması gerekmektedir. Üye statüleri ise şu şekilde ifade edilmiştir:

-Sınıf öğretmenleri

-Rehber öğretmenleri

-Özel eğitim öğretmenleri

-Stajyer sınıf öğretmenleri

-Yardımcı sınır öğretmenleri

-İlkokul dışında çalışan sınıf öğretmenleri

-4B statüsünde görev yapan öğretmenler

-MEB Müdürlüklerinde görev alan idari hizmet personelleri

-Sandık işlerinde görev alan memurlar

-Merkezi yerlerde çalışan müdür ve müdür yardımcıları

-Sınıf öğretmeni olan, Sanat Okulu, Halk Eğitim Merkezi ve Sanat Merkezi gibi çeşitli yerlerde çalışan müdür ve müdür yardımcıları

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İLKSAN başvurusunda bulunarak, ödemeden yararlanmak isteyenler, başvuruların nasıl yapılacağını merak etmeye başladı. Doğum ödeme yardımından yararlanmak isteyenlerin istenilen belgeleri, kuruma elden teslim etmesi gerekmektedir. Başvurular aynı zamanda T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Genel Müdürlüğü'ne de yapılabilmektedir.

YARDIM ÖDEME MİKTARLARI NE KADAR?

İLKSAN yardım ödemesi, her yıl değişkenlik gösterebilmektedir. Ödemeler 1 Ocak 2020 tarihinden sonra 330 TL olarak belirlenmişti.

İLKSAN doğum yardımından yararlanmak için gerekli evraklarla başvurular yapıldıktan sonra talep olumlu olarak sonuçlandığında, ödemeler, verilen banka hesabına 8 iş günü içerisinde yatırılmaktadır.