Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Abdullah Aras, Arakan’daki Müslüman kıyımına sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek, “İslam coğrafyasını Türkiye’nin etrafında birleşerek Arakan Müslümanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, yayımladığı mesajında, Myanmar Birliği Cumhuriyeti’nin Arakan eyaletinde Budistler tarafından Rohingya Müslümanlarına karşı başlatılan etnik soykırımın had safhaya ulaştığını söyledi. Aras, “Çoluk çocuk kadın yaşlı demeden binlerce Müslüman işkencelere, diri diri yakmalara, tecavüzlere, göç ve katliama terk edilirken, mesele Müslüman olunca her zamanki gibi dünyanın koruduğu kör ve sağırlık ayrıca yüreğimizi yakmaya devam etmektedir” dedi.

Arakan’daki Müslüman kıyımının sorumlularını lanetlemenin yetmediğine vurgu yapan Aras, “Türkiye gibi diğer Müslüman ülkelerin de bu barbarlığın, bu vahşetin bu zulmün karşısında birlik olması, ortak bir tavır içinde ses vermesi, sahip çıkması gerekmektedir. Şüphesiz Allah zulmü yanıtsız bırakmaz. Ancak dünya insanlığına ve varsa vicdanlarına düşen sorumluluk, sessizlik değildir. En azından Müslüman halklara düşen sorumluluk bu değildir. Bizler dua ile beraber zulme karşı ses verirken, İslam coğrafyasını Türkiye’nin etrafında birleşerek Arakan Müslümanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Allah bu kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Onlara bu zulmü yaşatanları hak ettikleri azaba tez vakitte kavuştursun” ifadelerine yer verdi.