Ordu’nun Altınordu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü yağmur sebebiyle salonda kutlandı.

Altınordu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından Valilik Makamı’nda Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tebrikleri kabul etti.

Ordu Lisesi önünde yapılması planlanan kutlama yağmur sebebiyle Durugöl Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’na alındı. Çoğunlukla protokol mensupları ve daire müdürlerinin yer aldığı salondaki kutlamalarda Vali Seddar Yavuz’un beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte törene katılanları selamlamasının ardından tören programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan yaptı.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, halk oyunları gösterisi, şiir okunması ve ödül töreniyle devam etti. 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıl dönümü dolayısıyla Ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri ve vatandaşlar arasında şiir yarışması düzenlendi. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında ortaokul birincisi Ünye Meçhul Asker Ortaokulu öğrencisi Özlem Kılıç, liseler birincisi Ordu Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Ana, vatandaşlar arasında yapılan yarışmanın birincisi Fatsa ilçesinde Yusuf Bıçak’ın ödülünü Vali Seddar Yavuz, dereceye giren diğer öğrenci ve vatandaşların ödüllerini ise AK Parti Ordu Milletvekili Sayın Oktay Çanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı bayrak ve flamaların, muharip gazilerin, askeri birliklerin, askeri araçların protokol platformunun önünden geçişiyle sona erdi.

Burada düzenlenen törene, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Fikret Balta, Baro Başkanı Av.Murat Poyraz, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.