İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2005 yılında Manisa’nın Uncubozköy Mevkii’nde halkın hizmetine açılan Türkiye’nin ilk birkaç şehir ormanından biri olan Manisa Şehir Ormanı, Manisa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2012 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları sonucu yeninden halkın hizmetine açıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Orman işletme Müdürü Yalçın Akın; Orman Genel Müdürlüğü’nün ormanların sosyal fonksiyonlarını halkın hizmetine sunmayı amaçladığı Şehir Ormanları projesi ile tesis edilen Manisa Şehir Ormanı’nın da yıllardır vatandaşlara bir nefes olduğunu, bedensel ve ruhsal dinlenme alanı görevini üstlendiğini söyledi. Orman İşletme Müdür Yalçın Akın; 6 yıldır hiç eksilmeyen ilgi ve yoğun ziyaretlerinden dolayı zamanla yıpranan objelerin ve tesislerin tamiri veya yeniden düzenlenmesi, yine vatandaşlardan gelen istek ve öneriler doğrultusunda yeni düzenlemeler yapma gereği duyduklarını belirtti. Akın yapılan çalışmalara ilişkin şunları söyledi: “Şehir Ormanı sınırları içerisinde 5 km. yürüyüş yolu, 1500 km uzunluğunda bisiklet yolu, 3 adet birbirinin devamı şeklinde yapay gölet, 1 adet kırevi bulunmaktaydı. 2012 yılı Haziran ayından itibaren Manisa Şehir Ormanı’nda; gölet, ulaşım ve gezinti yolları kenarına 1200 metre uzunluğunda ahşap görünümlü çit, 1400 m2’ lik alanda ulaşım ve gezinti yollarında doğal taş ile taş kaplama, 240 m2 alana sahip üstü kapatılabilir vaziyette gölet manzaralı iki kademeli oturma ve dinlenme alanı, 3 adet dekoratif çeşme, 1 adet su değirmeni, 1 adet Manisa’nın simgesi olan ağlayan kayanın minyatürü, 1 adet yangın helikopteri maketi, 45 adet yeni piknik masası, 2 adet 1+1 konteynır Wc, 2 adet seyir terası,, 1 adet kamelya, 5 adet çöp kovası, 3 adet pergole ile kapatılmış oturma alanı, 3 adet bilgilendirme tabelası yapılarak Manisa halkının hizmetine sunulmuştur.” dedi.

Sadece Şehir Ormanları’nın değil tüm ormanların Millet’ in geleceği ve Milli Serveti olduğunu belirten Orman işletme Müdürü Yalçın Akın daha yeşil bir Manisa ve daha yeşil bir Türkiye için ormanlarımıza sahip çıkmaya çağırdı.