12 Kasım Afet olaylarına hazırlık günü nedeniyle Fethiye Belediyesi Afet Birim Merkezi ve Fethiye Akut tarafından öğrencilere olası bir afet olayı öncesinde alınması gereken tedbirlerle ilgili seminer verildi.

Fethiye Belediyesi ve Fethiye AKUT Birimi iş birliğinde gerçekleştirilen seminerde Fethiye AKUT Operasyon Lideri Ersin Gür olası bir afet olayı öncesinde alınması gereken tedbirlerle ilgili Patlangıç Orta Okulu öğrencilerine bilgiler aktardı.

Ersin Gür, seminerde yaptığı sunumda “Bugün 12 Kasım Afet olaylarına hazırlık günüdür. Bu nedenle Fethiye Belediyesi ve Akut Birimi olarak öğrencilerimize Afet öncesinde ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler aktarıyoruz. Bilindiği üzere Fethiye ilçesi deprem bölgesi olmasından dolayı öğrencilerimize ağırlıklı olarak olası bir deprem olayında en az hasarlar bu afet olayını atlatmamız için neler yapmamız gerektiği konularında bilgiler aktardık. Biz Fethiye Belediyesi ve Fethiye Akut olarak bu eğitim seminerini sadece bugün düzenlemiyoruz. Geçtiğimiz yıl okullarda öğrencilerimiz için eğitimler düzenlemiştik. Bu eğitimlerimizi bu yılda devam ettirerek öğrencilerimizin bilinçlenmelerini ve olası bir afet olayında neler yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalarına katkı sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Okullardaki eğitimlerimize ilk olarak Patlangıç Ortaokulundan başlamıştık. Bu yılda yine eğitimlerimize Patlangıç Ortaokulundan başladık ve diğer tüm okullarımızda da bu eğitimleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Seminer sonrası akut görevlileri öğrencilerin sorularını da cevaplandırdılar.