Kurban Bayramında bankaların kapalı olmasından dolayı işlemler bayram sonrasında yapılacak. Ancak bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte bankaların durumu merak edildi.

BANKALAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Bankalar, idari izin olan 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günleri ise çalışacak. Şubeleri açık olacak, internet üzerinden verdiği hizmetleri resmi çalışma saatleri arasında vermeye devam edecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ise tüm diğer kamu kurum ve kuruluşları gibi resmi tatil olacak.

Bankaların bankamatikleri Kurban Bayramı süresince para çekme, yatırma, ileri tarihli EFT, havale işlemleri (talimatlar) için kullanılabilir olacak. Şube içinde yer alan, dışarıdan erişimi olmayan bankamatikler ise (ATM cihazları) bankaların kapalı olduğu müddet boyunca ulaşılamayacak. Ancak 13-14 Temmuz tarihlerinde, bankaların açılması ile kullanılabilecekler.
11-12 Temmuz Pazartesi-Salı günleri yapılacak havale-EFT gibi işlemler talimat olarak alınacak ve tüm işlemler resmi tatilin bitiminden sonra, 13 Temmuz Çarşamba günü resmi çalışma saatleri itibarıyla gerçekleştirilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.