Bartın’da ‘Fırında Çalışanlara Hijyen Eğitimi Kursu’ gerçekleştirildi.

Bartın Bakkallar ve Bayiiler Odası öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere katılan toplam 210 kişi 5 süreyle geçerli olacak olan “Hijyen Eğitim Belgesi” almaya hak kazandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Vildan Gençer tarafından 2 grup halinde gerçekleştirilen eğitimlerde gıdalardaki zararlı maddeler, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler konularında bilgiler verildi.

Eğitimlere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı, Bartın Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı İsmet Fındık, 200’ün üzerinde fırıncı ve fırın çalışanı katıldı. Programın açılış konuşmasını Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı İsmet Fındık yaptı. Fındık; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen bu eğitim programınıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. İmalathanede, satışta ve dağıtımda görevli olan arkadaşlarımıza hijyen eğitimi verilecek. Bu eğitim sonuncu verilecek olan belgenin geçerlilik süresi 5 yıl olacak. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli Vildan Gençer tarafından sabah saat 09.00’da ve akşam saat 18.00’da 2 grup halinde gerçekleştirilen eğitimlere 200’ün üzerinde fırıncı katıldı. Eğitime katılanlara 5 yıl süreyle geçerli olacak olan “Hijyen Eğitim Belgesi” verildi.