BARTIN (AA) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik Yalova ve Düzce'ye teknik gezi düzenlendiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, "Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor Projesi" kapsamında kadın çiftçilere verilen eğitimin ardından Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitü Müdürlüğü'nde bamya üretim alanları ve Düzce'de bamya yetiştiriciliği yapan çiftçilerin ziyaret edildiği belirtildi.

Yalova'da üretim alanlarının gezildiği ve üreticilerin karşılaştıkları sorunlar hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitü Müdürlüğünde gerçekleştirilen "Aronya (Sağlık Meyvesi) Hasadı Şenlikleri'ne de katılım sağlandı. Proje sorumlularından Ayşe Fidancı, bağışıklık sistemini güçlendiren aronyanın, dondurma, yoğurt, reçel ve pastacılık sektörlerinde aroma verici olarak da kullanılabileceğini söyledi. Aronya fidanlarından alan üreticilerimiz bahçelerinde deneyeceklerini dile getirdi. Teknik gezimize Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırlamış olduğu programla devam edildi. Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek ve yetkilerle karşılıklı sohbet ve bilgilendirmenin ardından bamya yetiştiriciliği yapan çiftçilerin bahçeleri gezildi."