Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk, çocuk felcinin ucuz maliyetli bir aşıyla engellenebileceğini belirterek, "Rotary tarafından bugüne kadar 3 milyar çocuk aşılandı. 1985'te 350 bin olan vaka sayısı, 2021 yılında yalnızca 6 çocukta görüldü. Bu 6 vaka Pakistan ve Afganistan'daydı. Bu ülkelerde de aşılamalar devam ediyor" dedi.

WhatsApp Image 2022-11-23 at 15.59.22

BÜYÜK BAŞARI OLACAK

Dünyada çocuk felcinin tamamen bitmesi için aşılama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunan Öztürk, "Çocuk felcinin tedavisi maalesef yok ve Rotary 1979 yılından beri dünyada çocuk felcini silmek için uğraşıyor. Bu konudaki en büyük destekçimiz Dünya Sağlık Örgütü. Bugüne kadar 3 milyar çocuk aşılandı. Yaklaşık 2 buçuk milyar dolarlık bir fon harcandı. Amacımız 2026 yılından sonra bu hastalığı görmemek. Dünyada bu güne kadar silinmiş bir hastalık var o da çiçek. Çocuk felci bu anlamda ikinci hastalık olabilirse Rotary’nin büyük bir başarısı olacak” dedi.

WhatsApp Image 2022-11-23 at 16.00.55

TÜRKİYE RİSK ALTINA GİREBİLİR

Türkiye'de çocuk felcinin 2000 yılından beri görülmediğini hatırlatan Öztürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Türkiye'de Rotary'nin de maddi ve ayni katkılarıyla aşılamalar yapıldı. Şu anda bizim yaptığımız projeler çocuk felcinde farkındalık ve fon yaratmaya yönelik. Her sene milyonlarca aşılama devam ediyor. Aşılamalar devam etmezse yarın bir gün o virüs hızlı bir şekilde dünyaya tekrar yayılabilir. Doğudan gelen göçleri düşündüğümüzde Türkiye olarak risk altına girebiliriz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.