Atatürkçü Düşüne Derneği Samsun Şubesi tarafından Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu için ölümünün 31. yılında anma programı düzenlendi. 

UĞUR MUMCU SAMSUN'DA ANILDI

İlkadım ilçesinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşüne Derneği Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin şunları söyledi: "Düşünceleri için öldürülen aydınların düşüncelerini, eylemlerini gelecek kuşaklara aktarmak, bizler için namus borcudur. Uğur Mumcu da Muammer Aksoy da katledilen diğer aydınlarımız da devrimci, çağdaşlıktan ve aydınlık Türkiye’den yana oldukları için katledildiler. Yurtsever olmak, insancıl olmak, akıldan, bilimden başka doğru tanımamak, inançları sömürmemek, çalmamak, halkın gözünün içine baka baka yalan söylememek, çocuklarımızın düşlerini, umutlarını karartmamak. Aydınlar, araştırmacı gazeteciler gerçeklere yaklaştıkça gerçekleri halka anlattıkça ya katledildiler ya da hapsedildiler. Yazdıkları ve söylemleriyle halkına ışık olan, karanlığa savaş açan bu uğurda can veren Uğur Mumcu ile tüm devrim ve demokrasi şehitlerini saygıyla anıyoruz. İyi biliyoruz ki, yaptığımız mücadeleler karşılığını bulacak, karanlıklar yenilecek, gelecek mutlaka aydınlık olacaktır."

Samsun'da besicilerin göç yolculuğu başladı Samsun'da besicilerin göç yolculuğu başladı

YOĞUN KATILIM

Programa, Atakum Belediyesi, CHP Samsun İl Başkanlığı, İYİ Parti Samsun İl Örgütü, Birleşik Kamu İş Sendikası, DİSK Emekli-Sen, KESK Samsun Şubeler Platformu, Samsun Eğitim Derneği, Samsun PSAKD, Düşevi Tiyatrosu oyuncuları, Samsun Sanat Tiyatrosu, Samsun Tabip Odası, Türk Kadınlar Birliği, TMMOB, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği temsilcileri katıldı.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.