Samsun'da 14-18 Eylül tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Tarım Fuarı, 7. kez tüm tarım sektörünü bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında yayınlanan, Adnan Öz'ün sunduğu Nokta Arası programının konuğu TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş oldu. Çamaş,  14-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tarım Fuarı hakkında bilgi verdi.  

"SAMSUN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Tarım Fuarı'nın bölge için çok önemli olduğuna değinen Çamaş, "İki ovaya sahip bir şehiriz. Bir çiftçinin ekinden hasata kadar A'dan Z'ye ihtiyacı olan tüm ürünler bölgemizde üretiliyor. Bu da tabi bizim elimizi güçlü kılıyor. Samsun'da Türkiye ortalamasının üzerinde bir tarım gerçekleştiriliyor. Bölgemizde pamuğun haricinde her ürün yetişiyor. Bu minvalde de tarım fuarı ön plana çıkıyor. Samsun Valiliği başta olmak üzere kurum ve kuruluşların yanı sıra STK'ların da fuarımızın duyurusu ve çiftçilerin motive edilmesi konusunda desteklerini alıyoruz. Herşey geliştiği gibi tarım sektörü de gelişiyor. Üreticinin bu fuara gelip yeniliklerden haberdar olması bir velinimet. Tarım Fuarı bu bölgede bir sosyal projesi olarak addediliyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Şehrin motivasyonu fuarın da gücünü etkiliyor. Türkiye'nin 4 bir yanından katılımcılar gelecek. Yeni geliştirdikleri ürünleri çiftçilerimizle buluşturacaklar" diye konuştu.

"KİRAP FUARI'NDA TÜRKİYE 3'ÜNCÜSÜYÜZ"

Çamaş ayrıca 1-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 7. Kitap Fuarı hakkında da bilgi verdi. Çamaş, Samsun'un TÜYAP Kitap Fuarları içinde Türkiye 3'üncüsü olduğunun altını çizerek sözlerine şunları ekledi: "Kitap Fuarı'nda 400'e yakın yayınevi olacak. Yazarlarımızın imza günleri, etkinler olacak. Okumaya merak duyan tüm halkımızı 9 gün boyunca fuarımızda ağırlayacağız. Hergün dolu dolu bir etkinlikler gerçekleştireceğiz. TÜYAP Kitap Fuarları içinde Samsun'da Türkiye 3'üncüyüz. Samsun'da kitap fuarı beklediğimiz ilgiyi görüyor." 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.