Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Emin Bahri Uğurlu, enlasyon oranının Merkez Bankası'nın açıkladığı tahminden daha fazla olduğunu öne sürerek "Enflasyon Merkez Bankası'nın açıkladığı 60.4'den daha fazla. Güven endeksi ise hızla geriliyor. Vatandaşın alım gücü kalmadı" dedi.

PİYASALAR YANGIN YERİ

Uğurlu, Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini ve Temmuz ayı ekonomiye güven endeksi rakamlarına ilişkin açıklamada bulundu. Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada iş dünyasıda dahil olmak üzere her kesimin, ekonomide yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle zor durumda olduğunu söyleyen Uğurlu, piyasanın yangın yerine dönüştüğünü kaydetti. 

'ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ'

Enflasyon alevinin her yeri sardığını ifade eden Uğurlu, "Ekonomiye güven endeksimiz çoktan bozuldu. Alım gücü bitti. Doktor, mühendis yurt dışına kaçıyor. Biz her yer güllük gülistanlık demiyoruz. Global olarak tüm dünyada yaşanan sıkıntılar var. Ama biz ülkemizde ki yangına bakmak zorundayız. Bu yangının nasıl söndürüleceği ile ilgili çözümlerin üretilmesi ve reformların hayata geçirilmesi gerekiyor. Ekonomide güven endeski olmadan bir yere varmak mümkün değil. Bunun için ilk önce enlasyonun alevinden vatandaşı kurtarmak gerekiyor."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.