Çelik mutfak eşyaları sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Şensoy Madeni Eşya ve Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.
Şirketin konkordato talebi İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından değerlendirmeye alındı.

1 YILLIK KESİN MÜHLET VERİLDİ
Şirket için konkordato süreci temmuz ayında başladı. Mahkeme, 13 Temmuz 2026 tarihinde 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.
Dosyanın yeniden incelenmesinin ardından 1 Ekim’de kesin mühlet kararı alınarak şirkete 1 yıl daha süre tanındı.
KOMİSER HEYETİ GÖREVİNİ SÜRDÜRECEK
Şirketin mali durumunun izlenmesi ve konkordato sürecinin denetlenmesi amacıyla görevlendirilen 3 kişilik komiser heyetinin görevine devam etmesine karar verildi.
Şirket ile Orhan Aksoy ve Osman Şensoy’un konkordato taleplerine ilişkin dava duruşmasının 1 Ekim 2027’de görülmesi planlanıyor.
2008’DEN BU YANA FAALİYET GÖSTERİYOR
Seden Mutfak, 2008 yılından bu yana çelik mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteriyor.
Şirketin ürünleri arasında çaydanlık, çatal, kaşık, bıçak, kahve cezvesi, tepsi ve şekerlik bulunuyor. Firma ayrıca ahşap, cam, plastik ve porselen mutfak ürünlerinin üretim ve ticaretini de yapıyor.
21 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Şirketin ürünlerini Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Kanada ve ABD’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 21 ülkeye ihraç ettiği belirtiliyor.
Konkordato sürecinde şirketin faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceği ve mali yapısının nasıl şekilleneceği önümüzdeki dönemde netleşecek.





