2012 yılında kurulan Bad Bear'ın arkasındaki Selçuk Mağazacılık A.Ş.'nin mali sıkıntılar nedeniyle faaliyetlerini sürdürmekte zorlandığı belirtildi. Şirketin finansal sorunlarının derinleşmesinde artan işletme maliyetleri, yüksek faizler ve satışlardaki gerilemenin etkili olduğu aktarıldı.

EVİN BİR ODASINDA BAŞLAYAN HİKÂYE
Markanın hikâyesi, girişimci Seyhan Selçuk'un evinin bir odasında kemer, çorap ve boxer satışı yapmasıyla başladı.
İstanbul Merter'de temelleri atılan girişim, ilerleyen yıllarda ürün çeşitliliğini ve satış ağını genişletti. Bad Bear, fiziki mağazaların yanı sıra e-ticaret kanallarında da faaliyet göstererek milyonlarca ürün satışına ulaştı.
MALİ SIKINTILAR DERİNLEŞTİ
Ancak şirketin son dönemde mali açıdan zor bir sürece girdiği belirtildi. İşletme giderlerindeki yükseliş, faiz oranlarındaki artış ve satışların gerilemesiyle gelir-gider dengesinin bozulduğu ifade edildi.
Finansal sorunları aşmak isteyen Selçuk Mağazacılık A.Ş. ile şirket ortakları Seyhan Selçuk ve Kadir Çalışkanlar, İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talebiyle başvurdu.
BORÇLAR İÇİN 36 AYLIK PLAN
Mahkemenin kesin mühlet kararı sonrasında şirketin borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik ödeme planı hazırlandı.
Plana göre borçların 36 aylık süreç içerisinde 12 eşit taksitle ödenmesi öngörüldü. Şirketin bu yöntemle mali yapısını toparlayarak faaliyetlerini sürdürmesi hedeflendi.
İlk taksitlerin ödenmesine rağmen şirketin finansal durumunda beklenen iyileşmenin sağlanamadığı belirtildi.
8 EKİM'DE İFLAS KARARI
Konkordato sürecinden beklenen sonuç alınamayınca İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 8 Ekim 2026 tarihinde Selçuk Mağazacılık A.Ş. hakkında iflas kararı verdi.
Böylece küçük bir girişimden milyonlarca ürün satan bir yapıya dönüşen Bad Bear markasının arkasındaki şirket için iflas süreci başlamış oldu.




