Samsun Cerrahi Aletler Ve Sağlık Müzesi 2016 yılında projelendirilmiş ve atıl durumda bulunan Devlet Demiryolları'nın bakım onarım istasyonunun değiştirilmesiyle açılması planlanmıştır. Samsun Cerrahi Aletler Ve Sağlık Müzesi neden önemli kaç yılında açıldı? Samsun Cerrahi Aletler Ve Sağlık Müzesi'ne dair tüm bilinmeyenler...

samsun cerrahi müzesi 3.jpg

90 yıllık olan tarihi binanın restorasyonu Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneğinin işbirliği ile Haziran 2017 yılında başlamıştır. İki yıl sonra inşa işlemleri tamamlanmıştır. Temmuz 2019 yılında Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneğine devredilmiştir. Cerrahi El Aletleri Müzesinde de 16 bin cerrahi el aleti sergilenmektedir. Müze 3 Aralık 2021 tarihi itibariyle Türkiye'de bulunan ilk tıbbi alet olma özelliğini kazanmıştır.

Binanın restorasyonundan sonra müze haline gelen cerrahi el aletleri müzesi dünyada adından söz ettirmiş ve sözü geçen 3 bölgeden birisi haline gelen Samsunda kurulması şehre değer katmıştır.

samsun cerrahi müzesi 2.jpg

İLK VE TEK

Türkiye'de tematik anlamda ilk ve tek olma özelliği taşıyan cerrahi el aletleri müzesinde bugünün tıp eğitimi olduğu gibi antik çağlardan itibaren tüm tıp tarihi, Türk İslam tarihinde altın çağını yaşayan tıp ilmi özdeşleştirilerek tarihsel bir perspektifle tıbbi malzemelerin tüm gelişimi sunulması hedeflenmiştir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

samsun cerrahi müzesi.jpg