Türkiye'de Saatler İleri Alınacak Mı? 2022'de Saatler İleri Alınacak Mı? Pek çok ülkede 26 Mart Cumartesi gününü 27 Mart Pazar gününe bağlayan gece saatler 1 saat ileri alındı. Sosyal medya kullanıcıları, "Türkiye'de yaz saati uygulamasına geçildi mi?", "Türkiye'de saatler ileri alınacak mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar... 

27 Mart Pazar günü itibariyle birçok ülkede saatler ileri alındı. Vatandaşlar ise "Şu an saat kaç?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Türkiye'de saatleri ileri alınacak mı? Detaylar haberimizde. 

Gün ışığından daha fazla yararlanmayı hedefleyen yaz saati uygulaması Avrupa'da başlıyor. 26 Mart'ı 27 Mart'a bağlayan gece itibariyle saatler bir saat ileri alındı.

TÜRKİYE'DE SAATLER İLERİ ALINDI MI?

Türkiye'de 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle yaz saati uygulaması sürekli hale getirildi. Yani kış saatinden yaz saati uygulamasına geçilmesi söz konusu olmayacak zira Türkiye'de hali hazırda yaz saati uygulaması devam ediyor. Yani saatler zaten 1 saat ileri... Bundan dolayı Türkiye'de saatler de ileri alınmadı.

Buna karşın, Kuzey Kıbrıs’ta 27 Mart 2022 Pazar günü saat 02.00’de saatler bir saat ileri alınacak.

AVRUPA İLE SAAT FARKI ARTACAK

Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka ile Türkiye arasındaki saat farkı ikiden bire, İngiltere ile olan saat farkı ise üçten ikiye inecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.