Samsun'da 'eTwinning' projesi kapsamında Demirci İlk-Ortaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Tuğba Cebiroğlu ve Tokat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Montessori Eğitmeni Gamze Karaca tarafından yürütülen çalışma ile Türkiye'de ilk kez, 'Kozmik Yaşam' konulu babalar ve çocuklarının yaptığı 3 boyutlu tablolarla  'Montessori Sergisi' düzenlendi. 

ÖZEL SINIF TASARLADI

Canik İlçesinde Demirci ilk-Ortaokulu'nda Okul Öncesi öğretmenliği görevini yürüten Tuğba Cebiroğlu 'Montessori Felsefesi'ne uygun bir sınıf tasarladı. 3 yıldır  'Montessori Felsefesi'nin farklı alanlarına yönelik, 'eTwinning' platformunda projeler yürütülüyor.  Bu yıl kurucu ortağı olan Tokat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Montessori Eğitmeni Gamze Karaca ile 'Montessori Felsefesi'nin alanlarından biri olan  'Kozmik Yaşam' projesinin finali Samsun'da bir AVM'de düzenlenen sergi açılışı ile yapıldı. Sergide babalar ve çocuklarının yaptığı eserler ile Türkiye’nin 10 ayrı şehrinden ve yurtdışından tablolar da yer aldı. 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye’de ilk kez sergilenen  'Montessori Felsefesi'ne uygun sergi ziyaretçilerin beğenisi topladı. Proje Kurucusu Demirci ilk-Ortaokulu'nda Okul Öncesi Öğretmeni Tuğba Cebiroğlu Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen kozmik yaşam 3 boyutlu resim sergisine iş yoğunluğundan çocuklarıyla vakit geçiremeyen babaları da dahil ederek, harika ürünler çıktığını dile getirdi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Sergi açılışına Canik Kaymakamı Mahmut Halal'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan,  İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bakiye Usta, Canik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ümit Yaşar Gürsoy, Arif Çırak, okul müdürleri, öğretmen öğrenci ve veliler katıldı. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.