Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür, 10 bin lira olarak açıklanan en düşük emekli maaşı ile yüzde 5'lik ek zammın kendilerini hüsrana uğrattığını belirterek, "Bu piyasa şartlarında bu rakamların yeterli olma şansı yok" dedi.

AYRIM YAPILDI

SSK ve Bağkur emeklisine, ilave yüzde 5 zam verildi. Artış oranları, yüzde 42,6'ya yükselirken, en düşük emekli maaşı da 10 bin lira oldu. Ek zam ve en düşük emekli maaşlarıyla ilgili Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Gür, "Verilen zamla birlikte hüsrana uğradık. Ne diyeceğimizi de şaşırdık. Bu piyasa şartlarında bu rakamların yeterli olma şansı yok. Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Beklentimizin çok altında bir oran açıklandı. Emekliler arasında ayrım yapıldı. Emekli şu anda çok zor durumda" diye konuştu. 

UMUTLU DEĞİLİZ

Yeniden konunun ele alınacağını ummadıklarını kaydeden Gür, "Genel merkezin bu konuda çalışmaları var ama bir olumlu sonuç alınır ama pek de umutlu değiliz. Bütçe açığı büyümesin diye Maliye bakanı çok kesin bir tavır koydu. Bu mağduriyet devam edecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Samsun'da şehitlik ziyaretlerinde duygulu anlar Samsun'da şehitlik ziyaretlerinde duygulu anlar

ŞAŞIRDIK ARTIK

Samsun milletvekillerine emeklilerin sorunlarını anlatan mektup yazdığını da dile getiren Gür sözlerini şöyle sürdürdü: "Samsun milletvekillerinin hepsine tek tek mektup yazdım. Derdimizi anlattık ama hiç bir yankı bulmadı. 10 bin liranın piyasada bir karşılığı yok. Karşılığı olsa zam da istemiyoruz. Bir pazara çıkıyorsunuz 2 bin lira harcayıp geri dönüyorsunuz. Ev kirası, pazar, faturalar... Emekli hangi birine yetişsin. Emekliler şaşırdı artık."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.