Avrupa Müze Akademisi tarafından ödüllü Samsun Kent Müzesi, 3 ay önce yağan yağmurda zemin katına su girmesi sonucu gerekli onarım yapılmadığı için kapalı bulunuyor.

ZEMİN KATI SU ALDI

2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından 'Proje Özel Ödülü', 2015 yılında 'Müze Özendirme Ödülü' verilen ve İtalya'nın Bressia kentinde yapilan 2015 yılının en iyi müzelerini seçildiği 'XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışması'nda finale kalan Samsun Kent Müzesi, Avrupa'nin en prestijli 6 müzesinden biri seçilmişti. 3 Eylül'de sağanak yağış dolayısıyla zemin katı su aldığı için kapandı.

Samsunlular yarına dikkat! Meteoroloji uyardı Samsunlular yarına dikkat! Meteoroloji uyardı

KAPIDAN GERİ DÖNÜYORLAR

Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği müzede, aradan geçen zaman içinde hiçbir çalışma başlatılmaması üzerine turlarla Samsun'a gelen yerli turistler müzenin kapısından geri dönüyor.

ŞEHRİ TANITIYORDU

2013 yılında kurulan Samsun Kent Müzesi'nde, şehrin tarihi, coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı, ekonomisi, turizmi, sanat tarihi, mimarisi ve yemek kültürü gibi konularda bilgi veriliyor. Bu arada, kentin kronolojik tarihinin yer aldığı müzede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci de anlatılıyordu. İki bölümden oluşan ve ziyaretçi sayısı her geçen yıl artan Samsun Kent Müzesi, 2022 yılında 32 bin kişiyi ağırlamıştı. 

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.