Tokat’ın Niksar ilçesinde Belediye İtfaiye ekipleri tarafından “İtfaiye Haftası” dolayısıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

İtfaiye Haftası dolayısıyla Niksar Belediyesi İtfaiye ekipleri, tatbikatta çıkarılan yangına yaklaşık 3,5 dakikada olay yerine intikal ederek yangını söndürdüler. Temsili olarak çıkarılan yangın ile tatbikat gereği; kimyasal, tüp ve ev yangınına müdahale edildi. Çıkarılan yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, itfaiye ekipleri büyük alkış aldı.

Ayrıca tatbikatta bir yangın anında meydana gelebilecek yaralanmalar ve yapılması gereken ilk müdahaleler hakkında bilgiler verildi.

Yangın tatbikatını izleyen Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, “İtfaiye Haftası münasebetiyle personellerimizin düzenlediği yangın tatbikatını izledik. Personelimizin üstün çabası ve başarılı tatbikatı takdire şayandı. Personellerimizi kutluyorum. Ülkemizin her türlü afet ve kazalardan uzak, hep birlikte güçlü yarınlara ulaşmasını diliyorum. Bu çalışmada bize destek veren kahraman İtfaiye Teşkilatımızın tüm çalışanlarının İtfaiye Haftası’nı da kutluyorum” dedi.