Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye'nin bir bölümünün şuan PKK denetimine verildiğini belirterek "Sayın Başbakanımız izlediği politikalarla Türkiye'nin bir bölümünü PKK'nın denetimine vermiş durumda. Bazıları Türkiye'nin federal devlet olmasını tartışabiliyor. Türkiye'nin adını bile tartışanların olduğunu görüyoruz." dedi.

    Özdağ, Türk Ocakları Bursa Şubesi tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri kapsamında Bursa'da Dede Efendi Salonu'nda düzenlenen panelde konuştu. Devleti yönetenlere eleştiriler yönelten Özdağ, şunları dile getirdi: "Atatürk 1933 yılında Türk birliğinin kurulacağını söylüyor. Aradan 33 sene geçiyor. 1966'da Demirel Moskova'ya gidiyor. Kendisine Azerbaycan'a götürüyorlar. Bakü'de müthiş bir kutlama var. Çok etkileniyor Türk heyeti. O akşam oturup konuşuyorlar, acaba Azerbaycan bağımsız olabilir mi? Orada genç bir diplomat olan birisi anlatıyor. 'O gece şu karara vardık, Sovyetler Birliği o kadar güçlü ki, bağımsız Azerbaycan kurulamaz.' Atatürk'ten 33 sene sonra Türk devletini yönetenlerinin zihniyetini gösteriyor. Bu devletin kurucusu 'Türk Birliği kurulacak' diyor, 66'da bu devletin bürokratları, yöneticileri Türk birliğinin kurulacağına inanmıyorlar."

    Türkiye'nin bir bölümünün şuan PKK denetimine verildiğini dile getiren Özdağ, "Sayın Başbakanımız izlediği politikalarla Türkiye'nin bir bölümünü PKK'nın denetimine vermiş durumda. Bazıları Türkiye'nin federal devlet olmasını tartışabiliyor. Türkiye'nin adını bile tartışanların olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

    BAŞBAKAN'A 'ÖZÜR' ELEŞTİRİSİ

    Japonya'da milliyetçi dergilerin satışında patlama olduğunu ve Japonların ikinci dünya savaşından dolayı artık özür dilemediğini dile getiren Özdağ, şunları ifade etti: "Biz burada Birinci Dünya Savaşı'nda kendimizi korumak için yaptığımız haklı adımlardan dolayı ne yazık ki Başbakan'ın ağzından özür dilerken, Japon Başbakan'ı Nanking'de 100 binlerce Çinliyi sistematik şekilde öldüren Çinli generalin mezarını ziyaret ederek kutlama yaptı. Büyük devlet olduğunuz zaman hatalarınıza bile salip çıkıp onları hata olmaktan çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ama bu düşünceye sahip olmadığınız zaman en haklı eyleminiz için bile özür diliyorsunuz."