UYGULAMALI EĞİTİM AMAÇLANIYOR

TÜGVA koordinesinde gerçekleşen proje kapsamında trafik konusunda ilköğretim çağındaki çocukların uygulamalı eğitimi amaçlanıyor.

TRAFİK İŞARETLERİ ANLATILDI

Samsun'un Havza ve Vezirköprü ilçelerinde pilot olarak uygulanan proje kapsamında ilköğretim çocuklarına özel parkurda trafik işaretleri anlatıldı.

HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİLER 

Akülü araçlara binen çocuklar hem eğlendi hem de trafikte dikkat edilmesi gereken hususları uygulamalı öğrenme imkânı buldu.

ÇOCUKLAR BİLİNÇLENİYOR

17 ilçede kademeli olarak uygulanacak proje hakkında bilgi veren TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Mustafa Demir, her bir canın değerli olduğunu, eğitimin küçük yaşlarda başlayan eğitimle gelecek nesillere taşındığını söyledi. İl genelinde trafik konusunda bireylerin bilinçlendirilmesi için en önemli ilk adımın geleceğin teminatı çocuklar olduğunu belirten Demir, "Vakıf olarak paydaşlarımızla önemli bir dokunuş yaptığımıza inanıyoruz. Trafik kazalarında yüzlerce vatandaşlarımız hayatını kaybetmekte, binlerce insanımız yaralanmakta. Sadece trafik kurallarına uyulmasıyla birçok ailenin acı yaşamasının önüne geçileceğini biliyoruz. Farkındalık projesiyle binlerce öğrencimize ulaşarak önemli bir eğitime katkı vermek istiyoruz. 17 ilçemizde okullarımızda uygulamalı olarak trafik eğitimleriyle çocuklarımızın bilinçlendirilmesi, yaşamlarında bilinçli bireyler olarak yer almalarını amaçlıyoruz. Ailelerimizin trafik kuralları konusunda hassasiyetlerini artırmalarını amaçlıyoruz. Pırlanta olan yavrularımız, trafikte yaşanan acılara da son verecek." dedi.
Demir, küçük önlemlerin büyük acıları önlediğine de dikkat çekti.
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.