Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST'te, trafikte bir sorun yaşanmaması için önlemlerin artırılması gerektiğini belirtirken, şoför esnafı ise vatandaşların özel araçlarını bırakarak, toplu taşımayı tercih etmesi konusunda çağrıda bulundu.

UZUN'UN O YAZISINA DESTEK GELDİ

Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Necdet Uzun'un 'Benden söylemesi' başlıklı köşe yazısında gündeme getirdiği, trafik yoğunluğunu asgariye indirmek için vatandaşların TEKNOFEST'in yapılacağı günler özel araçlarıyla trafiğe çıkmaması önerisine, Apaydın ile şoför esnafından destek geldi. 

ÖNLEMLER ARTIRILMALI 

TŞOF Başkanı Apaydın, kavşaklarda yapılan düzenlemelerden sonra bir rahatlamanın olmadığını belirterek, "TEKNOFEST zamanı daha çok önlemler alınabilir. O gün çok yoğun bir gün olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifiyle trafikte daha da bir yoğunluk olacaktır. Önelmeler alınıyor umarım yeterli olur. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor" dedi.  

Trafikte yaşanan sorunları Samsun Medya Grubu mikrofonlarına anlatarak, TEKNOFEST'te sorun yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulunan şoför esnafı ise şunları söyledi:

İsmail ÇELİK: Cumhuriyet Meydanı'ndaki kavşaklar genişletildi. Ancak Bankalar Caddesi'ne dönen yolda sürekli sorun yaşanıyor. TEKNOFEST için gelen misafirlerin çoğu taksiyle ulaşım sağlayacaklar. Bu durumda Samsun'da yollar kilitlenecek. Çözümü otopark gibi duruyor ama yeterli alan yok. 4 gün sürecek TEKNOFEST için gelecek binlerce kişi Samsun'da nasıl rahat edecek? Yoğunluk olacağı gün taksi hizmetini nasıl vereceğiz? Havaalanında genişletilmenin yapıldığını biliyoruz ama bunun haricinde yapılanları bilmiyoruz.

OTOPARK KÜLTÜRÜ YOK

Mehmet RAY: TEKNOFEST'in yapılacağı günler özel araçların dışarı çıkmaması gerekiyor. Vatandaşların, toplu taşıma ve ticari araçları kullanması lazım. Bunun haricinde çözüm yolu bence yok. Şu anda otoparklar yetersiz. Otopark kültürünü öğrenemedik. Havaalanına müşteri de bıraksam otoparkta bırakıyorum arabayı. Maalesef ki biz o kültüre sahip değiliz. 

TOPLU TAŞIMAYA YÖNELSİNLER

Erdal CİCOS: Bence o günlerde özel araçların dışarı çıkmaması iyi olur. Vatandaşlar o günlerde toplu taşıma araçlarını kullansalar. Hem trafik için iyi olur hem de yoğunluk biraz da olsa az olur. Otoparkların da kullanılması gerekiyor. 

YOĞUNLUK OLACAK 

Mustafa KOYUN: Bir çalışma görüyorum Samsun'da. Kavşak düzenlemesi yapılıyor, yoğun bir şekilde çalışılıyor. Fakat bunlara rağmen yeterli olur mu olmaz mı bilemiyoruz. 30 Ağustos'ta beklenenin üzerinde bir yoğunluk olur tahminimce. Bu yüzden aksamalar da olur. 

O SAATLERDE ÇIKILMAMALI

Ali SUBAŞI: Özel araçlar mümkünse dışarı çıkmasınlar. En azından belirli saatlerde çıkmasalar daha iyi olur. Hususi araçlar yerine toplu taşıma raçları tercih edilse en azından trafik biraz rahatlar. 

ALTERNATİF GEREKİYOR

Nevzat ŞAHİN: Özel araçların dışarı çıkmaması bir çözüm yolu olabilr. Yolda olan TIR'lar, kamyonlar trafikte kalmamaları lazım. Trafik için bir tane yol yapıldı diye biliyorum. Elbette daha geniş yollar yapılırsa Samsun'da trafik rahatlar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.