Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürdü.
Teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 2 saat sürdü. Antrenman top kapma ve pas çalışması ile başladı. Gruplara ayrılan futbolcular, taktik çalışmanın ardından yarı sahada çift kale maç yaptı. Antrenmana sakatlıkları süren Batuhan Karadeniz, Ahmet Aras ve Azerbeycan Milli Takımı’nda bulunan Cihan Özkara katılmadı. Manuel Da Costa ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
Antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kaleci Korcan Çelikay, Hollanda kampını bir kaç gün önce tamamladıklarını hatırlatarak, "Hazırlık maçlarımız oldu. Antrenmanlarda sıkı çalıştık. Şimdi artık son hazırlıkları burada yapacağız. 2 haftalık bir süremiz kaldı. İlk maç Gaziantepspor’la. Umarım galibiyetle başlayacağız. Şu ana kadar her şey iyi gidiyor. Arkadaşlarımız iyi çok şükür. Ciddi bir sakatlığı olan arkadaşımız yok. Tam takım hazırız. İnşallah ilk maça da çok iyi bir şekilde çıkacağız" dedi.
Bu yıl 16. düzenlenecek olan Cumhuriyet Kupası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Çelikay, "Her takım için lig başlamadan önce hazırlık maçları önemlidir. Bu da ona göre yapılmış bir turnuva. Hem ciddiyet bakımından iyi bir turnuva geçiyor hem de hazırlık maçı takımların pratik yapması için iyi bir fırsat olacak" diye konuştu.
Yeni transferlerin olduğunu ve olası bir kaleci transferinin kendisini korkutmadığını ifade eden Çelikay ,"Hepimiz burada çalışıyoruz. Kim hak ederse zaten hoca onu oynatacaktır. Benim için ya da takımdaki arkadaşlarım için bir sorun yok çünkü iyi olan oynuyor. Herkes mücadele edecek, bu bir rekabet" şeklinde konuştu.