2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Savunma yapan sanıklar, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi, haklarında tahliye ve beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Osman Kılıcak 12 yıl, Hüseyin Uğur Yazıcı 10 yıl 6 ay, Enver Önder Uslu, Abdulkadir Öztürk, Cengiz Akıncı, Eren Özdemir ve İsmail Yüksel 9'ar yıl, Cengiz Gündoğdu, Kamil Küçükyılmaz, Yavuz Hebeş ve Yusuf Kaya 7 yıl 6'şar ay, Enver Arık, Taner Arslan ve Merve Sevinç 6 yıl 3'er ay, Ali Yıldırım ve Mustafa Kartaloğlu 3 yıl 1 ay 15'er gün, Ferruh Emek, Filiz Helvacı, Murat Kiracı, Ömer Özkaya ve Yunus Emre Palacı 2 yıl birer ay, Sıtkı Çorbacıoğlu 1 yıl 10 ay 15 gün, Hüseyin Arslan da 1 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Ahmet Aypay, Ahmet Gündüz, Bilal Yıldız, İlhan Cönger, İrfan Değirmenci, İrfan Ucgun, Bahattin Acat, Muhterem Aşkar, Mustafa Yürümez, Selahattin Turan, Sinan Ay ve Yalçın Bay'ın ise beraatine karar verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, /soruşturması kapsamında 30 Aralık 2016'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 35 kişiyi gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 26'sı tutuklanmıştı.