Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik başlattığı “Evde Bakım” hizmeti vatandaşların yüzlerini güldürüyor.

Temel belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal hizmetler alanında da çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki yardıma muhtaç, yalnız ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlılara yönelik yürüttüğü faaliyetler yüzleri güldürüyor. Evde Bakım hizmetleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı periyodik olarak ihtiyaç sahibi yaşlıları ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyor. Ekipler, ziyarette yaşlıların temel bakım, saç-sakal kesimi, evlerinin temizliği, yemeklerinin pişirmesi ve bulaşıklarının yıkanması gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Yapılan hizmetlerle yaşlıların kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmemeleri sağlanıyor. Ayrıca Evde Bakım hizmetinde ekipler, yaşlıların sağlık sorunları sebebiyle hastanelere ulaşımları ve kamusal anlamda yaptıkları işlemler konusunda yardımcı oluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Diyar Masa ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Bağlar ilçesi Fatih mahallesinde ikamet eden ihtiyaç sahiplerini ziyaret etti. Diyar Masa ekipleri, ziyarette tespit edilen eksiklikler neticesinde ihtiyaç sahibi aileye başta kahvaltılık olmak üzere gıda paketi yardımında bulundu. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ihtiyaç sahibi ailenin evinde A’dan Z’ye temizlik yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bakıma muhtaç yaşlılara evde bakım hizmetleri ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapmaya devam edecek.