KASTAMONU (AA) - Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, ilçede hayata geçirilen "Tosya'da Tarım ile Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yeni İstihdam Alanları Oluşturma Projesi" kapsamında kurulan meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Pişkin, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan çalışmaları beğendiğini söyledi.

Bu tür uygulamaların çeşitlendirilmesini isteyen Pişkin, şunları kaydetti:

"Burada steril ortamda tamamen bu uygulamanın nasıl sonuç vereceğini gösterir uzun vadeli de bir çalışma. En nihayetinde bugün gelip burada meyvesini toplayıp tatma imkanı bulduk. Bunlar örnek çalışmalar. Çoğaltılması yaygınlaştırılması ve topluma kazandırılması gerekiyor. 'Benim böyle bir projem var. Böyle bir işe girişeceğim. Desteğinize ihtiyacım var' diyen her çiftçinin yanında olmaya hazırım."

Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken ise Tosya Kaymakamlığı ile iş birliği içerisinde hazırlanan projenin 3 yıl sonra meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.

Uygulanan projenin bölgede bir başka örneğinin olmadığını anlatan Akdiken, " Proje kapsamında 8 kişilik bir heyetle Hollanda, Belçika, Fransa ve Almanya'daki tarım arazilerinde detaylı incelemelerde bulunduk. Buradan edindiğimiz bilgileri, ilçemizde oluşturduğumuz örnek meyve bahçelerinde hayata geçirdik. İnşallah bu çalışmalarımız ilçemizde mevcut 228 bin dekar tarım arazisinden en yüksek verimin alınabilmesine katkı sağlar ve üreticilerimize daha çok kazanabilecek ortamlar hazırlar." diye konuştu.

İncelemelerde, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi yer aldı.