Tokat’ta ’Büyük maharetler küçük yaşlarda kazanılır’ projesi kapsamında yaz kurslarına katılan çocuklar el becerilerini eğlenceye dönüştürerek maharetlerini sergiliyor.

Tokat Belediyesi Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezince 8-10 yaş arası çocukların akademik başarılarının yanı sıra kişisel, sosyal, el becerilerinin gelişmesi amacıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 yılda yaklaşık 300 öğrenciye kurs verildi. Büyük maharetler küçük yaşlarda kazanılır başlığında devam ettirilen kurslarda çocukların evde yalnız kaldıklarında karınlarını doyurabilecekleri çorba yapımından pastaya çeşitli yemek tarifleri öğreniyor. Behzat Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezi Müdiresi Arzu Arslan, ailelerden gelen talepler üzerine sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukların hayatlarına bir değer katabilmek amacıyla açılan yaz kurslarının ilgi gördüğünü söyledi. Kursların yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Arslan, velilerin çocukların bir nebze olsun sanal ortamdan İnternet kafelerden uzaklaştıkları ve yeni bir şeyler öğrendikleri için mutlu olduğunu kaydetti.

Ayrıca üniversiteye gidecek olan gençler içinde kurs programı düzenleyeceklerini ifade eden Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun destekleri ve önerileriyle projelerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.