Tokat kent merkezinde önceki gün akşam saatlerinde başlayan mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleri nedeniyle sağlık kuruluşlarında yoğunluk oluştu. İlk olarak çocuklarda görülen şikâyetlerin ardından yetişkinlerin de hastanelere başvurmasıyla toplam başvuru sayısının yaklaşık bin 300 ila bin 400’e ulaştığı belirtildi.

Yaşanan gelişmeler üzerine Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile Tokat Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Canbolat, basın açıklaması yaparak son durum hakkında bilgi verdi.

“SON TESTLERDE OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI”

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kent genelindeki içme sularının İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenli olarak denetlendiğini belirtti.

Samsunlu gazi polis Numan Şen’e Sinop’ta acı veda
Samsunlu gazi polis Numan Şen’e Sinop’ta acı veda
İçeriği Görüntüle

İçme suyu numunelerinin belirli aralıklarla analiz edildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, gözlemsel kontrollerde koku ve renk değişikliğine rastlanmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, 5 Ekim 2026 tarihinde yapılan testlerde de herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

Son numunelerin analiz sonuçları kesinleşene kadar vatandaşlardan tedbirli olmalarını isteyen Yazıcıoğlu, musluk suyunun geçici süreyle kaynatılarak kullanılmasını tavsiye etti. Ayrıca klorlama nedeniyle içme suyunda hafif bir koku oluşabileceğini belirterek vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmelerini istedi.

15 KİŞİ YATARAK TEDAVİ GÖRÜYOR

Tokat Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Canbolat ise hastanelere ilk başvuruların çocuklarda görülen mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle başladığını, ilerleyen saatlerde yetişkinlerin de benzer şikâyetlerle sağlık kuruluşlarına başvurduğunu aktardı.

Canbolat, toplam başvuru sayısının yaklaşık bin 300 ila bin 400 arasında olduğunu belirterek, 15 hastanın yatarak tedavi gördüğünü ve bu kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Başvuruların devam etmesi nedeniyle hasta sayısının değişebileceğini kaydeden Canbolat, sürecin takip edildiğini bildirdi.

SU NUMUNELERİNİN ANALİZİ BEKLENİYOR

Kentte görülen sağlık şikâyetlerinin nedenine ilişkin incelemeler sürüyor. İçme suyuyla ilgili son analiz sonuçları henüz kesinleşmezken, yetkililer vatandaşlardan tedbir amacıyla musluk suyunu kaynatarak tüketmelerini ve resmi açıklamaları takip etmelerini istedi.

Kaynak: İHA