Türkiye Arap İşadamları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği Başkanı Othman Al-Faris ve Başkan Yardımcısı Khamees Al-Başa, SAMGİAD’ı ziyaret etti. Ziyarette Samsun’a gelecek olan Arap yatırımcıları SAMGİAD üyeleri ile buluşturma ve iş birliği yapma konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette ilk olarak söz alan Türkiye Arap İşadamları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği Başkanı Othman Al-Faris, dernek yapısı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Al-Faris, derneklerinin Irak, Ürdün, Mısır, Katar gibi ülkelerin işadamlarından oluştuğunu belirterek, “Çeşitli ülkelerden Arap işadamları Türkiye’nin bir çok şehrinde yatırım yaptı. Bizler Samsun’u görüp tanıdıktan sonra her anlamda bir çok avantaja sahip olan bu şehirde yatırım yapma kararı aldık. Bu anlamda işbirlikleri yapmak adına iş dünyası ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Samsun’un en etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer alan SAMGİAD ile de ilişki geliştirip, yatırım noktasında işbirliği geliştirmek adına bu ziyareti gerçekleştirdik. Yabancı yatırımcı olarak güven ortamı çok önemli. Başkanımız Onur Öztekin’e ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz. İki dernek üyeleri arasında gelecekte önemli işler yapılacağına inanıyoruz” dedi.

SAMGİAD hakkında bilgi veren Başkan Onur Öztekin, Samsun’un 4 ulaşım ağına sahip olması ve coğrafi yapısıyla yatırım için Türkiye’nin en uygun şehirleri arasında yar aldığını belirterek, “Samsun’a yatırım ve yatırımcı gelmesini çok önemsiyoruz. Yapılacak her bir yatırım, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu anlamda bizleri ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunan Türkiye Arap İşadamları ve Bağımsız Yatırımcılar Derneği yöneticilerine Samsun’umuzun avantajlarını anlatıyoruz. İlerleyen süreçte şehrimize yatırımcı gelmesi adına yapılacak her türlü işbirliğine ve desteğe hazırız” diye konuştu.